20-10-2017
Program "Miśki"

 

Statystyki

Szkolna strona istnieje od 13.10.05 

Szukaj

Wyszukiwarka
Google

 
Webmaster login

Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych

Technik żywienia i usług gastronomicznych planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów, pod kątem ich zgodności z przepisami kulinarnymi, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej i kalkulacje, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, pracę magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

Praca: Technik żywienia i usług gastronomicznych będzie mógł pracować w firmach cateringowych, restauracjach, hotelach, własnej firmie świadczącej usługi gastronomiczne.

 KwalifikacjeT.6. Sporządzanie potraw i napojów; T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych.

• Aby brać udział w kursie i uzyskać zaświadczenie o ukończeniu kursu i świadectwo z kwalifikacji wystarczy mieć ukończone gimnazjum lub ośmioletnią szkołę podstawową
• Aby uzyskać tytuł zawodowy należy mieć ukończoną minimum szkołę średnią, nie jest wymagana matura

Certyfikaty

 

  

 Katalog Gwiazdor

   

    

  

 

 

Banery





 



 

 

Kawiarenka Przyjazna Dzieciom

  

 Administrator  mgr Aleksandra Augustyn

 

CMS Tractable by Marketing Studio